13 ago 2013

Sortida de vol a Aínsa-Mont Perdut.


Us recordem que el diumenge 25 d'agost tenim la sortida a Aínsa, una de les rutes de vol més espectaculars del calendari i que fins ara se'ns ha resistit per culpa de la meteo. Parlem del Parc Nacional d'Ordesa, un enclau impressionant sense comparació en tot el país, Pirineu en majúscules.

Ordesa, Canó d'Añisclo, vols espectaculars amb un objectiu ambiciós, arribar fins al Mont Perdut. Son llocs exigents, que ens obligaran a fer un pla de vol adequat per tal de no tenir sorpreses, i només aptes per a pilots experimentats. Acostar-se al Parc Nacional d'Ordesa és un luxe reservat als pilots autònoms, amb capacitat de prendre decisions i protocolaritzar la ruta a base de conèixer la geografia que sobrevolarem, per exemple, tenint molt clar on dirigir-se en cas d'aturada de motor.

Ens haurem d'ajustar a la normativa i a les restriccion de vol de l'espai aeri. Haurem d'encertar amb la previsió meteo i tenir sort amb el que l'aerologia ens depari el dia de la ruta.


Els que decidiu no intentar l'ambiciosa ruta fins el Mont Perdut, teniu altres cims preciosos més propers, la Serra Farrera amb la Peña Montañesa com a gran protagonista, amb els extensos prats de la seva cresta, que ens convidaran a l'aterratge.

I els pilots més novells podeu fer un vol local enlairant-vos d'un espai molt  ampli, sempre que no depengueu de l'assistència per ràdio a l'hora d'aterrar.


Ens trobarem dissabte 24 a Aínsa i a les 18.00 farem el briefing, obligatori per a tothom que vulgui assistir a la ruta. Després del briefing podrem fer un vol local. De moment no organitzarem cap sopar de grup, ho improvisarem en funció de l'hora a la que acabem de volar, a més al dia següent tocarà matinar de valent.


Diumenge estarem a les 06.30 a l'aeròdrom, la complexitat del vol de muntanya ens obliga a matinar per tenir les màximes probabilitats d'assolir els nostres ambiciosos objectius.


Nivell del pilotatge: per a fer la ruta llarga, pilots autònoms en enlairament i aterratge en condicions de vent suau i en espais sobradament amplis. Els pilots que encara depeneu de la radio haureu d'esperar a una altra ocasió per fer la ruta, ja que no us podem garantir que tingueu l'instructor ajudant a l'enlairament i l'aterratge.


Preu: 15 €. Ruta exclusiva per a socis del Club Paramotor Barcelona.


Confirmeu-nos la vostra assistència i us enviarem els punts GPS per mail. I allà qui s'ho vulgui perdre! ;-)

No hay comentarios: